miercuri, 22 aprilie 2009

Paste...fericit......mi-am zis cu ocazia sfintelor.Sarbatori,care este.A plouat cu galeata.Pastele catolic,cu o saptamana inainte,in schimb,a fost mai linistit.Am profitat de ocazie sa trag o fuga la Bracciano,o localitate langa Roma,a carei istorie nu o cunosc,dar o sa ma interesez si o sa va zic.

Nimic spectaculos.Liniste si pace,ca in urarea de "Sarbatori linistite!" pe care si-o adreseaza unii altora.Cateva restaurante care se inchideau la ora 5 dupa amiaza(de,pastele!),o multime de oameni hamesiti de foamea provocata de apropierea apei (e imens lacul,va jur) ,sau de cantitatea de alcool pe cap de pieton,nush.

Printre care si subsemnatul.Foame.

Asa ca am incercat sa caut vestita bucatarie italiana....una,macar,intre cate erau in zona.

Intr-un final,nu prea fericit ce-i drept,am gasit una.Una bucatarie italiana deservita de una chelnerita romanca.Si-a dat seama ca suntem si noi romani dupa ce am inceput sa blagoslovesc preturile.Festive si ele.Am ingurgitat rapid o salata de fructe de mare,rece,o sticla de vin de 8 euro si o cafea...buna,dupa care am platit 60 de euro pentru trei persoane si am continuat sa blagoslovesc ideea de a iesi la plimbare.

Ciorba de gobaie si sarmalele de acasa nu erau bune....

In rest,treaba e buna.Am reusit sa nu simt nici un cutremur,cu toate ca au fost vreo 10000 de replici.Ma uit in fiecare zi prin ziare sa vad ce au mai combinat paisanii mei prin Italia si incerc din rasputeri sa-i evit.Incerc,ca nu reusesc,sunt peste tot,in special in metrou,unde iti umplu urechile cu melodii mai mult sau mai putin necunoscute,interpretate la acordeon.

Si munca.Si iar munca.Dupa care somn.Somn conditionat de vecinele mele,trei la numar, care,impreuna,au varsta lui Tutankamon si care "fete" fac cate un poker mic dupa amiaza,in fata geamului de la camera unde dorm.Potul tre' sa fie mare dupa cat zgomot fac...Iar cand nu e partida,am cateva talente locale care se chinuie sa devina Pavarotti sau Mariah Carrey...un deliciu.Daca ar sti ce gandesc in momentele alea despre ei, m-ar da in judecata!
A venit si aici primavara.De mult.A inflorit mandarinul din curtea personala si via e si ea aproape in floare.Vecinele s-au certat azi si s-au mai potolit.Pavarotti a luat si el o pauza.
Buona Pasqua,cica.Ba p'a m***-i!
Un comentariu:

Bogdan-Alexandru Barliga spunea...

Asea....Cu adevarat a inviat! Ca nu iti urai nik anu' asta! Si lasa..nu fi trist ca pui intamplarea la capitolul experienta. Ca sa nu mai zic ca o sa te uiti in curand la niste poze de alea care iti plac tie cu papa mult si bun pe niste bloguri...