luni, 3 decembrie 2012

Cucul si pupaza

Cucul...Faceparte din familiaCuculidae.Suna nasol,nu? Si chiar asa e,cand ai o familie care se cheama Cu-culiformes .
Habitatul este foarte larg.Traieste in regiunile  undetraiesc si pasarile careii cresc puii.Pupaza,de exemplu!Pune un cuc si o pupaza impreuna,eventual un pui de crescut dintr-un cuib anterior,si obtii "ce-lula" de baza a societatii! ( No shit????)Eu zic , ca are doar nevoie de o "vaca de muls",in cazul nostru,pupaza...
Pupaza...unica pasăre din familia Upupidae, ordinul Coraciiformes.Deci,n-o sa mai intalniti asa ceva in viata voastra! Inconfundabilă, mai ales din cauza zborului haotic.În cultura valenciană, pupăza este numită Palput și este asociată cu penisul.Destepti oamenii aia! Si-au dat seama imediat cu ce au de-a face,de aici si expresia "Esti ca pu...paza!" Habitatul,o gaură într-un copac sau într-un perete,tinde să conțină o cantitate mare de fecale și miroase foarte urât.Daca pe cuculiform nu il deranjeaza,e ok,si asa sta cu femela doar vreo saptamana,in perioada imperecherii.Pupezele care au pui sunt capabile la aruncarea de fecale pe intruși.(unele la propriu,in natura,altele pe gura,de aia au nevoie de gargara cu produse de spalat buda...)
Dupa zicala "cine seamana se aduna",ambele exemplare se hranesc cu viermi si alte chestii taratoare,cu sau fara par.
Duc o viata ,dupa opinia lor,exemplara,merg la biserica o data pe saptamana,ca sa se spele de pacate(injuraturi si restul ce se petrece in viata de zi cu zi) si sa ceara ajutorul divin(deh,mintea ingusta nu ii ajuta).Cercul de prieteni o sa fie mereu compus din caractere cu frica divina,smerite,catalogate in general drept "prosti",principala sursa a umorului inca din evul mediu,cand au aparut bufonii.(Orice asemanare cu viata realaNU e deloc intamplatoare! )


Niciun comentariu: